Erste banka Crna Gora: Fokus na zaposlenike i u izazovnim vremenima

Erste banka Crna Gora uistinu ulaže u kvalitetne uvjete rada pa je već četvrtu godinu za redom zadovoljila standarde za Poslodavac Partner certifikat.

„Pored sjajnih rezultata ostvarenih u ovogodišnjoj certifikaciji, na više procesa primijetili smo važne iskorake na kojima Banka već sada radi. Oni će sigurno biti nagrađeni u idućem certifikacijskom procesu ako nastave u smjeru u kojem su krenuli, što je i bit godišnje obnove certifikata koja iziskuje ponovno zadovoljenje visokih standarda i kontinuirani napredak na putu zadovoljenja potreba zaposlenika i posljedično, poboljšanja poslovnih rezultata kompanije.
U kontekstu izazovne transformacije koju ste prolazili, transparentnost i dobrobit zaposlenika ostali su vam u glavnom fokusu, što se odrazilo i u vidu značajnog povećanja rezultata certificiranja. Cijeli tim na to uistinu može biti ponosan!“
– rekla je Lara Šubić Šuša, voditeljica projekta Poslodavac Partner

Banka je u prethodnoj godini povećala ulaganja u edukaciju zaposlenika, svi zaposlenici imaju točno definirane individualne razvojne planove te je indeks zadovoljstva zaposlenika mogućnostima učenja visokih 95%. Uz to, zaposlenicima su na raspolaganju razni novčani i nenovčani benefiti, inicijative za brigu o zdravlju te fleksibilni radni aranžmani.

Uvažavanjem povratnih informacija do kvalitetnih uvjeta rada

Financijska ulaganja u edukaciju zaposlenika značajno su povećana u odnosu na prethodnu godinu, a Banka radi i na implementaciji novih inicijativa za jačanje angažmana zaposlenika u unapređenju poslovanja. Svima su raspolaganju razne razvojne aktivnosti te kompanija redovito uzima u obzir povratne informacije zaposlenika o obrazovnim programima kako bi ih kontinuirano razvijala. Upravo zato, lijepo je vidjeti kako je zadovoljstvo mogućnostima učenja u kompaniji visoko. Prikupljanje povratnih informacija nastavno na razvojne mogućnosti samo su jedan od primjera kako Erste banka Crna Gora pristupa razvoju poslovanja u oba smjera – odozdo prema gore i odozgo prema dolje.

Kompanija pažljivo prati potrebe i želje zaposlenika nastavno na motivaciju, kvalitetu komunikacije s menadžmentom, sustav nagrađivanja, balans poslovnog i privatnog života, odnos u timu, HR i ostala ključna područja za kvalitetno iskustvo rada. Uz to, osigurava jasno definirane kompetencije za razvoj i napredovanje u karijeri te je interni proces zapošljavanja transparentan i pravedan.

„Ponosni smo što smo već četvrtu godinu zaredom nosilac certifikata Poslodavac Partner. To podrazumijeva kontinuirano ostvarivanje visokih standarda u upravljanju ljudskim resursima i njihovo unapređivanje iz godine u godinu, kao i primjenjivanje najboljih praksi na tržištu. Ove godine smo u mnogim oblastima napravili značajan pomak, a u ostalim zadržali dobar rezultat. Posebno bih istakla raznolikost, brigu o zaposlenicima i njihovom financijskom zdravlju, na čemu ćemo nastaviti da radimo i u narednom periodu“ – rekla je Tatjana Keković, direktorica Službe ljudskih resursa u Erste banci Crna Gora.

Poslodavac Partner projekt je zaista ubrzao uvođenje poželjnih HR praksi u regiji. U 18 godina, kroz projekt je provedeno 20,000 evaluacija HR sustava zbog čega certifikacijski tim danas ima dubinski uvid u sve tipove organizacija. Svake se godine za certifikat prijavljuje stotinjak organizacija čime se kontinuirano transformira više od 100 HR sustava na čak 10 tržišta.

Upiši svoj e-mail i zatraži Poslodavac Partner oznaku.

Upiši svoj e-mail i zatraži dokument.

Enter your e-mail and request Brochure.

Enter your e-mail and request Badge Guidelines.