Deset društava INA Grupe je pokazalo važnost strateške uloge HR-a

INA Grupa je dugi niz godina dio Poslodavac Partner projekta što pokazuje predanost nagrađenih društava kontinuiranom zadovoljenju stvarnih potreba zaposlenika koje se kroz godine mijenjaju. Zadovoljstvo zaposlenika radnim mjestom postižu ulaganjem u kvalitetu HR-a za što su i nagrađeni još jednim Poslodavac Partner certifikatom. Tvrtke koje svake godine iznova postižu standarde za Poslodavac Partner certifikat pokazuju koliko je bitno ostvariti stratešku ulogu HR-a unutar organizacije. Kvalitetan odnos HR-a i biznisa rezultira povećanom produktivnošću, rastućim zadovoljstvom zaposlenika te dugoročnim uspjehom i konkurentnošću na tržištu.

Uz Inu, d.d., Poslodavac Partner certifikat su ove godine dobili i HOLDINA, INA Crna Gora, INA Maloprodajni servisi, INA Vatrogasni servisi, INA Maziva, STSI, Crosco, Plavi tim i TOP Računovodstvo servisi. INA, d.d. je ove godine pokazala HR izvrsnost i u čak četiri od pet kategorija za Above and Beyond certifikat – „Future“, „Innovation“, „Impact“ i „Inclusion“.

Veseli nas što ne samo struka, nego i naši radnici prepoznaju napredne prakse ljudskih resursa koje u našoj kompaniji provodimo. I u budućnosti nastavljamo s implementacijom kvalitetnih inicijativa i rješenja na razini cijele INA Grupe, fokusirajući se, prije svega, na razvoj i uključenost radnika, privlačenje talenata, digitalizaciju procesa, internu komunikaciju i izgradnju zajednice, kazao je Tome Barić, direktor Ljudskih resursa u Ini.

Razvojne mogućnosti koje nadilaze opis posla

INA Grupa i njezina povezana društva osiguravaju velik broj razvojnih mogućnosti koje uključuju edukacijske sadržaje dostupne kroz INA Akademiju i MOL Internu Akademiju. INA Akademija je interna platforma za prijenos znanja koja pruža sustavan pristup razmjeni znanja iz raznih područja tehničkih znanja, poslovnih znanja i mekih vještina. Edukacije i treninge provode kvalificirani interni treneri koje čine zaposlenici na specijalističkim, stručnim i rukovodećim pozicijama s velikim iskustvom u područjima u kojima provode edukacije i treninge. Ova interna akademija postoji od 2016. godine te je kroz proteklih osam godina educirala više od 15 tisuća zaposlenika kroz 700 edukacija. Osim interno, INA Grupa omogućuje razvoj i studentima kroz strukturirane suradnje s akademskom zajednicom, stipendije, natječaje za najbolji završni rad, dane karijera, stručna predavanja, organizirane posjete postrojenjima i praksu.

Benefiti i edukacije prilagođeni stvarnim potrebama

Povratne informacije zaposlenika tvrtkama su od velike pomoći pri implementiranju novih inicijativa pa je certifikacijski tim SELECTIO Grupe posebno pohvalio “eSmile”, novouvedenu digitalnu platformu za kontinuirano usavršavanje za zaposlenike maloprodajne mreže. Platforma je izvrstan način na koji zaposlenici na brojnim udaljenim lokacijama i u ruralnim područjima mogu pristupiti velikom izboru interaktivnih programa obuke. Posebno je pohvaljen i paket benefita koji uključuje brojne materijalne i nematerijalne pogodnosti za sve, također formiran nastavno na stvarne potrebe zaposlenika. Vrijedno je istaknuti uvedeno fleksibilno radno vrijeme koje omogućuje zaposlenicima da prilagode svoje poslovne obveze s privatnim i postignu bolji balanas.

Upiši svoj e-mail i zatraži Poslodavac Partner oznaku.

Upiši svoj e-mail i zatraži dokument.

Enter your e-mail and request Brochure.

Enter your e-mail and request Badge Guidelines.